Alla redigerar samma bild

När man redigerar bilder finns inte rätt eller fel, bara olika. Vad vill du säga med din bild, vad är viktigt för dig, vilken känsla vill du förmedla? Eller helt enkelt – hur vill du att bilden ska se ut? För att experimentera lite med detta kommer alla medlemmar att få en bild att redigera efter eget tycke och smak. Alla redigerar samma bild. Sen skriver vi ut dem hos Hallstabild och tar med på nästa fototräff. Det är naturligtvis frivilligt att delta. Det kan vara kul att se hur olika/lika vi gör, det blir nog roliga diskussioner med tips och tricks i redigeringen. Kul och lärorikt!

Annonser

Brutus Östling kommer till Hallstavik

Den 25 maj 2015 kommer Brutus Östling till Folkets Hus i Hallstavik för att berätta om konsten att fotografera fåglar och en massa annat. Missa inte det!

Brutus Östling är en svensk fotograf i världsklass. Hans fågelbilder har tillfört naturfotografin något nytt. Men han plåtar också annat. Med nio storsäljande fotoböcker bakom sig delar han på ett underhållande sätt med sig av sina erfarenheter, ger värdefulla tips och berättar anekdoter från resor och uppdrag.

Anmäl dig genom att skicka mejl till carita.holmberg@gmail.com, kostnad 100 kr
Föreläsningen är öppen för alla, inte bara medlemmar i fotoklubben, så skynda boka plats!

BrutusLiggandeA3

Våren full av fotoutflykter – den första den 6 maj

På vårt årsmöte den 4 mars bestämde vi två utflyktsdagar. Den 6 maj åker vi till Forsmarks bruk och den 3 juni åker vi till Wira bruk. Förhoppningsvis finns det vitsippor och andra vårblommor vid Forsmark. Och vid Wira bruk finns vacker miljö och strömmande vatten.
Samling utanför biblioteket kl 18 så fördelar vi oss i bilarna.

Tävlingsdags på nästa träff 5 november

På senaste träffen tyckte vi att det var dags att få igång fotograferandet med en tävling. Temat är oktober. Bilden ska vara tagen mellan den 1 oktober och den 5 november i år. Vi tävlar med utskrivna pappersbilder, max ca A4. Så visa med din bild vad oktober är för dig, en färgsprakande härlig tid eller en deppig ingång till mörkare tider… Eller kanske du alltid gör något speciellt i oktober, eller … Ja eller så tar du bara en bra bild i oktober helt enkelt 🙂

Höstsäsongen drar igång – fototräff den 3 september

Det tar emot lite att skriva höst. Och än så länge får man väl kalla det sensommar. Men nu är det slut på vilan, nu är det dags för fototräff. Vi träffas kl 19 på Verdandi och snackar om vad vi ska hitta på denna säsong. Vill någon visa bilder så är det mer än välkommet!

Serkan Günes kommer till Hallstavik 29 april

Missa inte Serkan Günes på Hallstaviks Folkets hus den 29 april kl 18.30. Då visar Serkan sina bilder och berättar om sitt fotograferande som han kallar Slow photography. Hallstaviks Fotoklubb arrangerar. Inträde kostar 100 kr. Anmälan via mejl eller telefon: carita.holmberg @ gmail.com, 070-220 56 29

Affisch-A3-komprimerad

 

Det vankas semlor på onsdag

Dags för årsmöte i fotoklubben och i sedvanlig ordning bjuds det på semlor.
Även bilder från Annikas Thailandsresa utlovas.

Välkommen!

Klubbträff på onsdag 5 februari med tema bildbehandling

Nu på onsdag den 5/2 träffas vi igen och tittar lite på bildbehandling i datorn, vilka program kan man använda och framför allt, hur gör man?
Den som vill och kan, tar med sig en laptop och så har vi lite spontan workshop.

Leif Gustavsson visar bilder på nästa fototräff den 6 november

Nästa vecka är det dags för en föreläsare, nämligen Leif Gustavsson, en fotograf som jobbar på Norrtelje tidning.
Ta gärna en titt på hans hemsida,
http://www.upplandsfoto.se
Fotoklubben bjuder på fika, ta gärna med dig en vän!
Tiden som vanligt kl19.00, plats: Verdandi.

Gå på fotofestival i Uppsala 26-29 september

Många fotografer ställer ut, även utländska. Det finns också möjlighet att delta med egna bilder på Planket, en utomhusutställning. Det kostar 250 kr per kvadratmeter. Bilderna måste vara laminerade. Så varför inte inleda hösten med en egen utställning på Planket! Info om fotofestivalen och Planket finns på www.uppsalafotofestival.se